Uluslararası Aile Sempozyumu başladı
İstanbul Aile Vakfı’nın ‘Dijital Çağda Aile’ temasıyla düzenlediği Uluslararası Aile Sempozyumu başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde 14-15 Mayıs tarihinde düzenlenen sempozyuma Cumhurbaşkanı Erdoğan mesaj gönderdi.
İstanbul Aile Vakfı, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bu zamanı verimli kullanarak yoğun bir hazırlık döneminden sonra “Dijital Çağda Aile” ana temalı Uluslararası Aile Sempozyumunu düzenliyor. Sempozyum, ailenin söylem, bilinç ve kurum olarak yaşadığı sorunları, değişimleri ve yenilikleri tartışmayı; bu konuda ileriye yönelik karar alıcılara ve ihtiyaç duyulan bilgi ve düşüncenin üretimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Yedi ülkeden akademisyenler geldi
İstanbul Aile Vakfı’nın düzenlediği I. Uluslararası Aile Sempozyumu, alanında uzman pek çok ismin katılımıyla 14-15 Mayıs tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. “Aile politikaları, Göç, Medya, Cinsiyet Tartışmaları ve Din” konularının aile kavramı ile ilişkilerinin ele alındığı I. Uluslararası Aile Sempozyumu, ‘Dijital Çağda Aile” üst başlığı ile düzenleniyor.
Sosyoloji, Felsefe, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, İlahiyat, Kadın ve Aile Çalışmaları disiplinlerinden araştırmacılar, akademisyenler, yazarlar ve aile meselesine gönül vermiş çok sayıda kişi sempozyuma katkı veriyor.
Erdoğan mesaj gönderdi
Türkiye, ABD, Endonezya, Kanada, Mısır, Fransa ve Azerbaycan’dan alanında uzman akademisyenlerin bildiri sunacakları program, toplam beş oturumdan oluşuyor.
Organizasyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesaj gönderdi.
İstanbul Aile Vakfı hakkında
İstanbul Aile Vakfı, Türk Aile yapısının ihyasını öncelemekle birlikte, esasında tüm insanlığın kurtuluşunu hedefliyor. Bu anlamda eğitim, rehberlik, danışmanlık hizmetlerini, profesyonel düşünce zeminindeki çalışmalarını, entelektüel birikimini paylaşıma açan güçlü ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur.
Aile kavramının giderek önemsizleştiği günümüz dünyasında aile bağlarını zedeleyen, geniş aile yapısını yok eden, nesiller arası iletişimin kopmasına neden olan en önemli etkenlerden birisi dijitalleşme ve bireyselleşme olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya ağlarının her yeri kuşattığı dönemde aile mefhumu da her geçen gün daha da tehlike altına giriyor. Bu tehlikenin farkına varan ve bunun için bir şeyler yapmayı dert edinen iş ve akademi camiasından bir grup kısa bir süre önce İstanbul Aile Vakfı’nı kurdu.
İstanbul Aile Vakfı, aile dostu ekosistemi oluşturmayı, aile kurmayı ve korumayı teşvik eden bir iklimin oluşmasına katkı sağlamayı, değer katmayı, geniş aileyi teşvik etmeyi, aile içi iletişim ve aileler arası
etkileşimin güçlendirilmesi için eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmeyi, toplumsal meselelere aile merkezli çözümler üretmeyi ve aile konulu bilimsel çalışmaları desteklemeyi hedefliyor.