K-POP nedir? Neden bu kadar tehlikeli?

08.06.2022
A+
A-
K-POP nedir? Neden bu kadar tehlikeli?

Güney Kore’nin Amerikan esintilerinden oluşma yeni kültürünü yabancı ülkelere cazip kılmak için başlattığı Hallyuu( Kore Dalgası)akımı, yurtdışında müzik(K-Pop), kitap, film ve diziler aracılığıyla inşa ediliyor. Squid Games dizisi, Parazit filmi ve BTS müzik grubu dünya çapında büyük yankı uyandırırken, bu yapımların her başarısı Kore bürokrasisini de fazlasıyla memnun ediyor.

J-Pop(Japon Pop)ile beraber Asya’daki müzik sektörüne yön veren K-Pop, maddi getirisi dışında manevi zayiatıyla da sık sık gündeme geliyor. Buradaki manevi zayiat ise, doğrudan K-Pop yıldızlarıyla ilgili. Küçük yaşta kölelik akdine tabi tutulan yıldızların önemli bir bölümü psikolojik rahatsızlıklardan mustarip.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan:”Kore’yi Kore Yapan Değerlere Rüşvet Verdiler …”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Profesör Doktor Nevzat Tarhan, K-Pop gerçeğine yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“Bu müzik akımı olarak biliniyor ama aslında görsellikle ilgili. K-Pop akımının felsefesi nedir, arkasındaki psikoloji nedir ona bakmak gerekiyor. K-Pop devlet destekli bir proje. Küçük yaştan beri çocuklar alınıyor, özel olarak eğitiliyor. Buradan ergenlere yeni bir rol model oluşturuluyor. Gençleri bu şekilde özendiriyorlar. Dış görünüşü, güzelliği yücelten bir yaklaşım var. Star adayları zayıf olacak, bakımlı olacak, makyajlı olacak ve devamlı fit olacak. Böyle bir algı var. Bu yolla çocuklara bir nevi görsellik fetişizmi öğretiliyor. Yani, görsel olmayı kutsallaştıran bir öğreti geliştirmişler. Ergenlerin hoşuna gitme sebebi de yeni kuşağın beklentilerini karşılamasından ileri geliyor. Yeni kuşak, eski kuşaklardan farklı olarak savaş istemiyor; ideolojiden hoşlanmıyor, aileden hoşlanmıyor, hayatın sorumluluklarından hoşlanmıyorlar. Aileyi ayak bağı olarak görüyorlar.

Ev ve araba almayı anlamsız, lüzumsuz görüyorlar.

Devamını okumak için tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.