Dünya ÇAKOP Uluslararası Sempozyumu gerçekleştirildi
Dünya Çocuk ve Aile Koruma Platformu ( Dünya ÇAKOP) “Aileyi İfsad ve İnsalığı Yeniden Yapılandırma Projesinin Farklı Cepheleri : Çocuk ve Gençlerde Dijital Bağımlılığın Kimlik Gelişimine Etkisi “başlığıyla İstanbul Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde alanında uzman isimlerle bir sempozyum gerçekleştirdi.
Sempozyum İki Gün Sürdü
Program açılış konuşmaları ile başlayıp, 1. gün Yeni Nesil Dijital Bağımlılığın Psikoloji ve Psikoterapi Bağlamında İncelenmesi ana başlığı ile Dijital Bağımlılıklar, Tanı ve Tedavi Yöntemleri ve Vaka Analizleri oturumları ile devam etti.
II.gün Yeni Nesil Dijital Bağımlılığın ve Aile Kurumunun Farklı Yönlerden İfsadının Küresel, Toplumsal ve İletişimsel Boyutta İncelenmesi ana başlığı altında Malpraktis, Yetişkinlerin Matrıx Dünyası ile devam ederek Tedbirler ve Çözüm Önerileri oturumu ile sona erdi.
Açılış konuşmasında Başkan Zuhal Öztürk, “Bizlerin tek amacı çocuk ve aile korumak, mutlu nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Özellikle son yıllarda medya ve dijitalleşme çocuk ve gençlerde feda edilen benlik, kimlik bozuklukları, cinsel kimlik kargaşasına yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.
Uzman Doktor Lütfiye Söğütlü ise cinsel kimlikten yakınmanın son 10 yılda yükselişte olduğunu sosyal mecralarda, “kendimi nasıl keserim” ve buna benzer başlıklı içeriklerin kolaylıkla bulunduğunu ve gençlere asla erişemeyecekleri bir güzellik algısının pompalandığını söyledi. Söğütlü tüm bunlar karşısında ise ailelerin çaresiz olduğunu belirtti.
Sempozyumda konuşmacı olarak yer alan Dr. Mustafa Merter, “Art arda meydana gelen değişimler hakkında tefekkür ettiğimde hedefin aile kurumu ve aile ötesinde insanlık olduğunu gördüm. Dertlerinin insanlığı yeniden yaratmak olduğunu saklamadan söylüyorlar. Bu açıdan baktığımızda projenin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu anlıyoruz. Bunları açıklamaya çalıştığımızda hemen komple teorisi olduğunu söylüyorlar. Ama her şey açık ortada. Ortada bir eli çocuklarımın başında olan bir eli dijital medya platformları üzerinden içerikler yapan bir eli hukuk ve politikada olan bir canavar var” dedi.
Birçok Dernek ve Üniversite İşbirliğinde Gerçekleştirildi
Sempozyum bir çok dernek ve Üniversitenin işbirliğinde gerçekleştirildi. Ruhsak, Ruh Sağlığı Derneği, Tüzdev, Kadem gibi 50’ye yakın dernek ve vakıf katılım sağlarken, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi ,İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ,İzmir Demokrasi Üniversitesi ise işbirliği kapsamında sempozyumda yerini aldı.
Youtube Hesabından Online Erişim Sağlandı
İngilizce yapılan sunumlar için simultane çeviri de yapılırken, programa katılma imkanı olmayanlar için Dünya ÇAKOP Youtube hesabında online erişim imkanı sunuldu.
Sempozyum hakkında detaylı bilgi için : Dünya ÇAKOP